2024.04.19, Péntek
Folytatódhat a martfűi Városháza külső felújítása
martfu.hu

Folytatódhat a martfűi Városháza külső felújítása

martfu.hu

2019.07.25. 22:00

A Városháza homlokzat felújítás beruházás megvalósításához kiegészítő előirányzat biztosításáról döntött Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2019. július 18-i, rendkívüli ülésén.

Hirdetés

A képviselő-testület június közepén indította el a homlokzat felújításra vonatkozó közbeszerzési eljárást. Az ajánlattételi felhívásban előírt határidőig két ajánlat érkezett, melyekből a kedvezőbb 61.3 millió Ft + áfa összegű volt.

Az önkormányzat az idei költségvetésében korábban 43,3 millió forintot különített el erre a célra. Az alacsonyabb ajánlat és a rendelkezésre álló fedezet különbözete közel 18 millió forint + áfa.

A közbeszerzési eljárás sikeres lezárása és a beruházás megvalósítása érdekében dr. Papp Antal polgármester előterjesztésében a hiányzó összeg biztosítására tett javaslatot a képviselő-testületnek.

A közbeszerzési eljárásban beérkezett legkedvezőbb ajánlat és a rendelkezésre álló fedezet különbözetéből adódó kiegészítő 17.989 ezer Ft + áfa (bruttó 22.846 ezer Ft) összeget a 2019. évi költségvetése általános tartalékkerete terhére biztosítja a képviselő-testület.

Az 1996-ban átadott Városháza felújítására több alkalommal pályázott az önkormányzat, eredménytelenül. A tavalyi év folyamán saját költségvetésből sikerült megvalósítani a nyílászárók cseréjét, a pince és a folyosó nyílászárói egy részének kivételével. Idén ezt a munkát folytatják a homlokzat rendbetételével, felújításával.

– A homlokzat felújításra vonatkozó beruházási szerződést várhatóan augusztus közepén írják alá, a tényleges munkálatok ősszel és télen zajlanak – tájékoztatott dr. Papp Antal a képviselő-testületi ülésen. A Városháza külső megújítását célzó beruházás befejezését jövő év május végére irányozta elő a polgármester.

 

AktuálisMartfűJász-Nagykun-Szolnok megyeVárosházafelújítás