2024.04.25, Csütörtök
Népszerű a szolnoki repülőtábor
szolnok.hu

Népszerű a szolnoki repülőtábor

szolnok.hu

2019.07.28. 08:00

A fiatalok haza iránti kötődését erősítik a honvédelmi táborok - hangoztatta a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos pénteken a Szolnok-Szandaszőlős repülőtéren rendezett repülőtáborban.

Hirdetés

Simicskó István úgy fogalmazott: a haza védelme nemzeti ügy, fontos, hogy a fiatalok kötődjenek a nemzeti közösségükhöz, a hazához, annak védelméhez, a Magyar Honvédséghez, ezért is fontosak a honvédelmi táborok.

A kormánypárti politikus, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke az egyhetes tábor zárónapján elmondta: a szövetség 4,6 millió forintos támogatásával megvalósuló repülőtábor célja, hogy a katonai repülőszakma megismertetésén keresztül megszólítsa a repülés iránt érdeklődő fiatalokat, valamint kialakítsa a honvédség, a haza iránti kötődést. A táborban ezen a héten húsz fiatal vett részt, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a jövő héten pedig 14-18 éves fiatalok érkeznek a táborba - fűzte hozzá.

Szolnok történelmének meghatározó része a repülés, legyen katonai vagy sportrepülésről - mondta el Szalay Ferenc polgármester, aki hozzátette, nagy öröm hogy újraindult a pilótaképzés, illetve a repülésirányító és műszaki képzés is Szolnokon.

 

Galéria

AktuálisSzolnok-Szandaszőlős repülőtérrepülőtáborJász-Nagykun-Szolnok megye