2024.04.25, Csütörtök
Újabb gyönyörű parkkal gazdagodott Szolnok

Újabb gyönyörű parkkal gazdagodott Szolnok

szolnok.hu

2019.08.07. 14:19

A város egyik legnagyobb parkjának felújítása idén tavasszal kezdődött saját beruházásban. A munkálatok során többek között felújították a focipályát, valamint a lábtenisz pályát, megújultak a járdafelületek, elültettek összesen 32 db fát, kihelyeztek 19 kényelmes padot és 15 hulladékgyűjtő edényt.

Hirdetés

A park és a környék rendjét kamerarendszer vigyázza. Összesen 5300 négyzetméteres vetettek új füvet, 15 új, LED-lámpás, modern kivitelű villanykandelábert építettek, emellett a park automata öntözőrendszert kapott.

A tervezéskor a kutyásokra is gondoltak, kutyajátszóteret is építettek kis- illetve nagyobb testű kutyák részére.

- A Móra park felújítása Szerencsés Sándor képviselő úr, valamint az itt élők közös felvetése volt - mondta Szalay Ferenc polgármester. - A parkok felújítására kidolgozott koncepciónkhoz ez az ötlet tökélesen illeszkedett, így örömmel kezdtünk bele a felújításba. Terveink szerint jövőre ezt a munkát folytatjuk, s a park teljes egészében modern, világos, gyönyörű lesz.

Szalay Ferenc hozzátette: A Tisza-part szép parkjai, a Széchenyi városrészen kailakított parkok, a sokszáz kiültetett fa, a Tüdőkórház hamarosan megújuló parkja mind-mind azt mutatja, hogy ennek a városvezetésnek rendkívül fontosak a zöldfelületek.

- Folytatni szerenénk parkjaink megújítását, elkészült a Jubileum tér parkrekonstrukciós tanulmányterve, ez lehet a következő jelentősebb fejlesztésünk a parkokat illetően.

AktuálisSzolnokparkosítás