2024.04.26, Péntek
Végéhez közeledik Szolnokon a Szapáry ovi újjáépítése
szolnok.hu

Végéhez közeledik Szolnokon a Szapáry ovi újjáépítése

szolnok.hu

2019.08.27. 11:53

Hamarosan újra vidám gyerekzsivajtól lesz hangos az újjéápült Szapáry úti óvoda. A csütörtöki szülői értekezletre a leendő kiscsoportosok szüleit várták, akiknek Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője bemutatta a leendő óvónéniket is, illetve elhangzott a beköltözés időpontja: eszerint szeptember 23-tól nyitja kapuit az intézmény.

Hirdetés

Az eseményen jelent volt Szalay Ferenc polgármester is, aki elmondta, hogy az 520 millió forint európai uniós támogatáshoz a projekt sikeressége érdekében Szolnok önkormányzata közel 163 millió forint önerővel járult hozzá, így egy minden igényt kielégítő, a mai modern kornak megfelelő új épületet kapott az intézmény. A város első embere szólt Szolnok intézményfelújítási programjáról, melynek részeként az elmúlt években több óvoda, iskola, bölcsőde is megújult vagy újjáépült.

A beruházásnak köszönhetően azúj épület szolgáltatási színvonala emelkedik, férőhelyszáma 150 fő marad: hat 25 fős csoportszoba kialakításával. Megtörtént a komplex akadálymentesítése is, új eszközöket szereztek be, az új épület tetőszerkezetére napelem-rendszer telepítenek.Az emeleti részre a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának székhelyintézménye költözik.

Korszerű melegítőkonyha, orvosi szoba, tornaszobának és a hozzá tartozó szertár, szülői tárgyaló, fejlesztőszoba, irodák, nevelőtestületi szoba, öltöző, karbantartó műhely, mosókonyha is van az új épületben. Több mint 20 új parkolót alakítottak ki, melyek az épület déli oldala mentén közelíthetők meg a Sütő utca felől. A Sütő úti parkolóból az óvodából távozók – nem hajthatnak át a Szapáry út felé Az új forgalmi rend szerint a Szapáry út felé csak az engedéllyel érkező gépjárművek mehetnek be.

A játszóudvar közel 2.000 m2-es, burkolt, árnyékolt teraszokkal, játékokkal, kresz-parkkal, mászókákkal és homokozóval. A régi óvodában található kecske szobor is helyet kapott az új intézmény udvarában.

A következő hetekben még az utolsó simításokat végzik a szakemberek, hogy aztán szeptember végén kitárhassa kapuit a népszerű belvárosi ovi.

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyefelújítás