2024.03.29, Péntek
Félúton a piac befedése a Széchenyi lakótelepen

Félúton a piac befedése a Széchenyi lakótelepen

szolnok.hu

2019.09.16. 15:55

Nagyon várták már a Széchenyi lakótelepen élők, hogy befedjék a piacot, hiszen így árusítani és vásárolni is komfortosabb környezetben tudnak az árusok, illetve a vásárlók.

Hirdetés

A munkálatok jó ütemben haladnak, s várhatóan szeptember végén befejeződnek – mondta el pénteken a helyszínen Szalay Ferenc polgármester.

A Szolnoki piacterek fejlesztése projekten belül 89 millió forintból újul meg a piac, a beruházást a városrész képviselői, Dr. Kormosné Szombati Márta, Rehó János és Tasnádi Zoltán is szorgalmazták.

A területen egy fedetlen piactér állt, melynek a hasznosítása erősen időjárásfüggő, így a napsugárzás, a szél, illetve a csapadék gyakran gondot okozott, télen pedig a hideg és csapadékos időjárás miatt a terület tisztán tartása is nehezen megoldható. A meglévő, leromlott állapotú szilárd útburkolatú piactér új aszfalt burkolatot kap.

Szalay Ferenc és a képviselők a városrészben a közelmúltban megvalósult fejlesztéseket is sorolták: járda- és kerékpárút felújítás, parkolóépítés - ez utóbbi folytatódik - jelzőlámpák kihelyezése, fásítás, kutyajátszótér kialakítása, megújultak az iskolák, a Zöld Ház, megszépültek a parkok, elkészült a piros iskola sportudvara.

Hamarosan befejeződik a Botár Imre úti játszótér újjáépítése és a Malom úti játszótér helyett is egy új, modern játszóteret kapnak a gyerekek.

AktuálisSzolnokSzolnoki piac