2024.04.16, Kedd
Sikeres volt a diákok nyári foglalkoztatása
bkik.hu

Sikeres volt a diákok nyári foglalkoztatása

kormanyhivatal.hu

2019.09.01. 14:42

A kezdeményezés kiváló lehetőséget biztosít a nappali tagozatos diákoknak, amellyel keresethez és munkatapasztalathoz juthatnak, és segíti pályaválasztásukat.

Hirdetés

A Nyári diákmunka program szorosan illeszkedik a kormány gazdaságfejlesztő és családtámogatási intézkedéseihez – jelentette ki dr. Berkó Attila szolnoki sajtótájékoztatóján.

Minden évben új elemmel bővül a program, idén az önkormányzati, mezőgazdasági és vendéglátói szektor mellett már a turizmusban is dolgozhattak diákok.

Dr. Berkó Attila elmondta: évről-évre növekszik a diákok részvételi szándéka a programban. Idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében 1376-an végeztek nyári diákmunkát, ez közel 100 fővel haladta meg a tervezettet, és 25 százalékkal magasabb a tavalyinál – hangsúlyozta. Az állam 135 millió forinttal támogatta a fiatalok nyári foglalkoztatását, 25 millió forinttal nagyobb összeggel, mint 2018-ban – tette hozzá.

 

A kormánymegbízott szerint a munkáltatók is érzik, hogy komoly lehetőség számukra a diákmunka, ezt a 147 munkavállalóval kötött szerződés is alátámasztja. A munkaadók felismerték, hogy a diákmunkával csökkenthetik a nyári munkaerőhiányt és a szezonális egyenlőtlenségeket – emlékeztetett dr. Berkó Attila.

A kormányhivatal vezetője szólt arról, hogy a diákmunka programnak akkor van értelme, ha a résztvevők aktívak, ezért köszönet jár a diákok hasznos munkájáért és a szülők támogatásáért. Dr. Berkó Attila hozzátette: idén július 1-től augusztus 31-ig tartott a támogatott időszak, amelyben a legnépszerűbb az önkormányzatoknál történő munkavégzés volt.

Aktuálisnyári diákmunkaJász-Nagykun-Szolnok megye