2024.04.25, Csütörtök
Új sportudvarral gazdagodott a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium

Új sportudvarral gazdagodott a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium

szolnok.hu

2019.09.11. 16:17

A rekortán borítású kültéri kosárlabdapályát hétfőn adták át ünepélyesen.

Hirdetés

- Városunk egyik fontos célkitűzése az egészséges életmód segítése, támogatása - mondta Szalay Ferenc polgármester. - A mindennapos testnevelésen túl ezért is teszünk meg mindent az iskolai sportolás, mozgás feltételeinek javításáért.

Az elmúlt években új sportudvart kapott a szandaszőlősi iskola, a katolikus iskola, a Kőrösi-Csoma, a Széchenyi piros, s most nagy örömünkre a Verseghy Gimnázium. De több óvodában is készült a korosztályhoz illő kis sportudvar, hiszen a mozgást már ebben a korban meg kell szerettetni. A programot folytatjuk, intézményeink korszerűsítése mellett a sportpályák építésére is fordítunk forrásokat.

Az iskolai pályákon túl is épülnek mindenki által használható sportlétesítmények Szolnokon. Rekortán borítású futópálya lesz a tiszaligeti csónakázótó körül, valamint a hamarosan épülő Városmajor úti parkban, az egykori tüdőkórház területén. Ennek a gondolatnak a jegyében épített az önkormányzat az elmúlt időszakban utcai tornapályákat, melyek rendkívül népszerűek.

 

Verseghy sportudvara

A spotudvar a társasági adó által biztosított kedvezmények felhasználásával készült - mondta köszöntőjében Pogány Gyula, az intézmény igazgatója. - A beruházás azért is fontos, mert a létesítményben régóta otthonra lelt a kosárlabda utánpótlás-nevelése.

A munkálatok június végén az érettségi vizsga befejezését követően kezdődtek. Az építés bruttó költsége: 20 millió forint volt.  A beruházás 30%-os önerejét a Verseghys Diákokért Alapítvány, a 70%-os részt a Szolnoki Sportcentrum gyűjtötte össze társasági nyereségadó felajánlásokból.

AktuálisVerseghy Ferenc GimnáziumSzolnok