2024.03.28, Csütörtök
Újabb óvodák csatlakoztak az Ovi-zsaru programhoz

Újabb óvodák csatlakoztak az Ovi-zsaru programhoz

police.hu

2019.11.26. 19:31

Jász-Nagykun Szolnok Megyében is 12 óvoda csatlakozott már az OVI-ZSARU programhoz.

Hirdetés

A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon tartották meg az OVI-ZSARU program megbeszélését 2019. november 12-én Szolnokon. Az újonnan belépő intézmények óvodapedagógusait és a programot koordináló helyi rendőrkapitányságok rendőreit a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője Vojter-Szabó Zita rendőr alezredes köszöntötte.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, Bűnmegelőzési Osztálya, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz „OVI-ZSARU program megjelenése a hátrányos helyzetű településeken működő óvodák körében” címmel sikeres pályázatot nyújtott be, amelyhez kapcsolódóan lehetőséget biztosított a megyében is 10 hátrányos helyzetű óvoda részére, hogy az OVI-ZSARU kezdőcsomag ingyenes átadásával csatlakozhasson a programhoz. Az OVI-ZSARU programhoz természetesen minden érdeklődő óvoda csatlakozhat, így Jász-Nagykun-Szolnok megyében további 2 óvoda döntött a projekt bevezetése mellett.

Az OVI-ZSARU program részleteiről dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője – aki a program megálmodója volt – adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a nagycsoportos korosztály számára kidolgozott baleset- és bűnmegelőzési témájú projekt célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

A tájékoztatást követően a programhoz csatlakozó óvodák képviselői átvették az OVI-ZSARU egységcsomagot, és megismerkedhettek a program kulcsfiguráival, Rendőr Robival, Rosszcsont Ricsivel és Rosszcsont Rozival is.

AktuálisOvi-zsaru programJász-Nagykun-Szolnok megye