2021.01.28, Csütörtök

Hirdetés

Pizzázó és melegkonyhás étkező lesz a piactér és autóbuszállomás épületben Martfűn
martfu.hu

Pizzázó és melegkonyhás étkező lesz a piactér és autóbuszállomás épületben Martfűn

martfu.hu

2020.11.11. 07:57

A pizzázót és éttermet Antos Szilvia egyéni vállalkozó működteti majd. A bérleti jogviszony 5 év határozott időre, 2020. november 1. napjától 2025. október 31. napjáig szól.

Hirdetés

A Martfű Piac épületének bérbeadására vonatkozó pályázat eredményéről a 2020. október 21-i, rendkívüli ülésén tájékoztatta a képviselő-testületet dr. Papp Antal polgármester.
A bérleti szerződés a piactér és autóbusz állomás, 2116 m2 alapterületű ingatlanából 296 m2 alapterületű ingatlanrészre, épületre vonatkozik, amely három, 25, 26 és 27 m2 alapterületű üzlethelyiségből, kiszolgáló helyiségekből (raktár, közlekedő, szociális helyiségek) és egy 87 m2 alapterületű belső térből, valamint két, 49 és 56 m2 alapterületű külső térből (fedett nyitott terasz) áll.

Martfű Város Önkormányzata augusztus végén hirdette meg a tulajdonában és üzemeltetésében álló, a Városi Piac területén lévő ingatlan kereskedelmi/szolgáltatási célú bérletét.

A pályázatot szeptember 15-ig lehetett benyújtani. A nyilvános pályázati bontásra szeptember 18-án került sor. A pályázat értékelésébe dr. Papp Antal polgármestert háromfős, önkormányzati képviselőkből álló bizottság segítette.

– Június 1-től visszaadta az eddigi zöldségkereskedő bérlő a helyiséget, azzal, hogy Martfűn sok más helyen lehet zöldséget venni. Akkor több érdeklődő is jelentkezett különböző funkciókra, de miután megpályáztattuk, egy bérleti ajánlat érkezett – tájékoztatott dr. Papp Antal. – A bérlő pizzázót szeretne létrehozni, melyet később melegkonyhás étkezdévé vagy akár étteremmé is szeretne bővíteni, ezért az étkező nyitva tartását közös megegyezéssel szabályozni kellett: hétköznap 22 órában, péntek-szombaton 23 órában. Semmiképpen nem lenne jó, ha a közelben lakókat zavarná a létesítmény. Ha valamilyen rendezvényt, főleg, ha zenés rendezvényt tartanak, a bérlőnek bejelentési, engedélyeztetési kötelezettsége van az önkormányzatnál.

Az új bérlő elsősorban pizzázóra, étkezőre adta be a beadványát, aminek a kialakítása 10 és 20 millió forint közötti összegbe kerül majd. Az ezt is figyelembe vevő szerződés korrekt, az önkormányzatot is kellően védi – hangsúlyozta a képviselő-testületi ülésen a polgármester.

A Pénzügyi, Ügyrendi és Városfejlesztési Bizottság örömét fejezte ki, hogy a vendéglátó helyiségre egy pályázó eredményesen pályázott – mondta el Vass Éva, a szakbizottság vezetője. – A vállalkozó felmérte a lehetőségeit, és komoly befektetéssel, várhatóan további igényeket kielégítő, jó vendéglátóhelyet működtet majd, a város lakosainak megelégedésére.

forrás: martfu.hu/Herbály Jánosné

AktuálisMartfű