2024.05.23, Csütörtök

Generációkat köt össze a testvérvárosi kapcsolat

2016.03.23. 15:24

Az elmúlt napokban Szolnokkal ismerkedett egy Yuzából érkezett gyermekcsoport, akik kedden a városházára is ellátogattak, ahol Szabó István alpolgármester fogadta őket. Japán testvérvárosunkkal 1983 óta igen szoros a kapcsolatunk, rendszeresen látogatnak hozzánk delegációk és gyerekek a távol-keleti országból.

A 17 fős delegációt számos szórakoztató és kulturális program várta Szolnokon, a fiatalok korábban felkeresték a Kőrösi úti iskolát, ahol a magyar diákokkal ismerkedtek, és a Nefag Erdei Iskolájában tett látogatás is bizonyára szép emlék marad számukra.

Szabó István alpolgármester a városháza dísztermében elhangzott köszöntőjében a két város között immár több évtizedre visszatekintő jó kapcsolatról beszélt, hangsúlyozva, hogy a hivatalos kapcsolattartás mellett nagyon fontosak a baráti, civil szervezetek, illetve iskolák közötti kapcsolatok, hiszen ezek teszik igazán személyessé és elmélyültté a jó viszonyt.  A csoportban több olyan diák is van, akinek valamelyik szülője már korábban megfordult Szolnokon a testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően.

Az alpolgármester röviden bemutatta a városháza és a díszterem történetét, majd ajándékkal búcsúzott a csoporttól. A fiatalok elutazásuk előtt még Budapest nevezetességeivel ismerkednek, s utána hazatérnek Japánba.

forrás: szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekSzolnoktestvérvárosyuza