2024.03.28, Csütörtök

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács keltette életre a kortárssegítő programot, amelybe számos megyei diák is csatlakozott, hogy segíteni tudják iskolatársaikat, kortársaikat.

Hirdetés

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből és Bács-Kiskun megyéből is érkeztek diákok Szarvasra, ahol 2017. április utolsó napjaiban tartották meg a kortárssegítő program újabb állomását. A fiatalok ezúttal az élménypedagógia által tehettek szert újabb ismeretekre, amelyek nagyon hasznosak a közösségi munkájuk során, hiszen így még hatékonyabban képesek segíteni a hozzájuk forduló tizenéveseket.

A három nap alatt számos feladatot teljesítettek a szakképzett trénerek irányítása alatt, ahol a szakmai munka mellett helyet kapott a szórakozás, a kikapcsolódás és a kapcsolatépítés. Csodálatos élményekkel gazdagodhattak a fiatalok, akiket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai is elkísértek.

A szervezők 2017. májusában újra összehívják a kortássegítőket, hogy megbeszéljék és megosszák egymással tapasztalataikat.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságJász-Nagykun-Szolnok megyeSzolnoki Rendőrkapitányságkortárssegítő program