2024.04.25, Csütörtök

Jól haladnak a szolnoki Vízpart körúti beruházások

info.szolnok.hu

2017.05.19. 08:58

A Modern Városok Program keretében Szolnoknak biztosított 4 milliárd forintból történik a járda és a kerékpárút építése három szakaszban, nettó 260 millió forintból.

Hirdetés

Helyszíni bejáráson tájékozódott a Vízpart körúti beruházások állásáról Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Rezák László önkormányzati képviselő csütörtök délben. A járda- és kerékpárút építés, illetve a csatornázás régóta várt fejlesztések a városrészben.

 

-Rendkívül fontos fejlesztés ez az itt élőknek, hiszen nagyon sokan költöztek ki az elmúlt években a korábban üdülőövezetnek, ma már belterületnek számító városrészbe – mondta Szalay Ferenc polgármester. Mivel egyre többen kerékpároznak, sokan pedig babakocsival tolva közlekednek, egyre nagyobb volt az igény a biztonságos közlekedésre lehetőséget adó járdára és kerékpárútra.

 

A fenti beruházással párhozamosan többszáz millió forintból csatornázási munkálatok folynak a környéken, a befejezés jövő év tavaszára várható. Szolnok város közgyűlése 2015-ben döntött a Vízpart körúti szennyvíz-csatorna gerinchálózat kiépítéséről, mely által a Vízpart körút melletti ingatlanok szennyvízelvezetése megoldódik. A gerinchálózat kiépítésével egyidejűleg az ingatlanok bekötővezetékei is megvalósulnak. A beruházás a teljes Vízpart krt-i térséget érinti, több ütemre bontva, melyek megvalósítása évente a rendelkezésre álló önkormányzati forrás - VCSM Zrt. által fizetett koncessziós díj - terhére valósul meg.

 

Több jogos kritika érte az elmúlt napokban a kivitelezést – hangzott el a sajtótájékoztatón az aszfaltozás kapcsán. A Vízpart körúti beruházás egy folyamatban lévő fejlesztés, amit a kivitelező még nem adott át, a hivatal illetékes szakemberei még nem vették át, ahol szükséges, a város önkormányzata érvényesíteni fogja a minőségi teljesítéssel kapcsolatos igényeit.

Helyi hírekSzolnokkerékpárútSzolnok Vízpart körút