2024.03.28, Csütörtök
Szolnokon is járt az Országos Gyermekjogi Roadshow
police.hu

Szolnokon is járt az Országos Gyermekjogi Roadshow

szoljon.hu

2017.05.15. 14:45

Közel 550-en voltak jelen Szolnokon május 13-án az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Gyere-K-épbe” elnevezésű, közel 2 hónapon keresztül tartó gyermekjogi programsorozatának Észak-alföldi regionális rendezvényén.

Hirdetés

A gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatalok és kísérőik egész nap hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő és szakmai programokon vehettek részt.

A rendezvény keretében kialakított jogpontokon az emberi méltósághoz, a teljes körű ellátáshoz való jogról és a kapcsolattartás jogáról szóló interaktív foglalkozások mellett a gyerekek betekintést nyerhettek a Rendőrség és a Katasztrófavédelem helyi társszervezeteinek munkájába is. A résztvevők hasznos információkkal gazdagodhattak a bűnmegelőzés vagy a közlekedésbiztonság területeiről, míg a Szolnoki Törvényszék közreműködésével a gyermekbarát igazságszolgáltatás, a Kamasz Tanya Fogyatékosok Nappali Intézményének segítségével pedig az esélyegyenlőséghez való jog is középpontba került. Nagy sikere volt a rendezvény kísérőprogramjának, a regionális labdarúgó-bajnokságnak, amelyet a Szolgálat azzal a céllal szervezett a résztvevő lányoknak és fiúknak, hogy felhívja a figyelmet az egymás iránti tisztelet és az egészséges életmód fontosságára.

 

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését, a felnövekvő társadalom jogtudatosításának erősítését és széles körű fejlesztését. A szervezet jogelődje, az OBDK e célból indította útjára 2015-ben a „Gyere-K-épbe” elnevezésű rendezvénysorozatát, amely a gyermekotthonokban, nevelőszülőknél élő gyerekeket és kísérőiket szólítja meg. Az idei roadshow az ország 7 helyszínén – Győrben, Gyulán, Salgótarjánban, Szolnokon, Szekszárdon, Kisbéren és Budapesten - egy-egy szombati napon biztosít hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő programokat és egész napos kikapcsolódást az érintett résztvevőknek.

A regionális napokat és bajnokságokat követően a programsorozat június 8-án jogismereti versennyel és a sportbajnokság országos döntőjével zárul Budapesten.

Helyi hírekSzolnokGyere-K-épbeOrszágos Gyermekjogi Roadshow