2024.04.24, Szerda

Véget ért a 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam

szolnok.hu

2017.06.11. 18:58

Az ENSZ Békeműveleti Főosztály által elismert, akkreditált kiképzési tanfolyamra a külföldi hallgatók idén 5 országból (Egyiptom, Izrael,Franciaország, Macedónia, Németország) érkeztek, míg a külföldi oktatók Finnországból, Szerbiából, Németországból, Ausztriából.

Hirdetés

A 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelői Tanfolyam zárórendezvényét tartották pénteken a szolnoki városházán, amely első alkalommal adott otthont az eseménynek.

A zárórendezvényen rész vett Filótás István dandártábornok, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, Tanácsadó Csoport vezető tanácsadója, dr. Bali Tamás ezredes, a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterbázis bázisparancsnok helyettese, Uwe Clemens alezredes, a budapesti Német Nagykövetség katonai attaséja és Szalay Ferenc polgármester.

Nagyon tartalmas hetek állnak a hallgatók mögött, akik a tanfolyam ideje alatt számos új speciális ismeretre tettek szert. Felkészültségüknek köszönhetően bárhol, bármilyen körülmények között megállják helyüket – értékelte Filótás István dandártábornok a rendezvényt, aki köszönetet mondott az együttműködésért a MH 86. Szolnok Helikopterbázisnak, a 2. Különleges Rendeltetésű Ezrednek és Szolnok városának.

Ezt követően Filótás István dandártábornok és Drót László ezredes diplomákat és elismeréseket adott át. Ebben az évben a Legjobb Hallgató elismerést a francia Sebastien Lachaume hadnagy vehette át.

A rendezvény zárásaként Szalay Ferenc polgármester szólt a megjelentekhez, méltatva Szolnok és a honvédség kiváló együttműködését, a település katonaváros jellegét.

Helyi hírekSzolnokNemzetközi Katonai Megfigyelő TanfolyamMH 86. Szolnok Helikopterbázis