2024.04.23, Kedd

KRESZ-parkot kapott a szolnoki Pöttyös ovi

szolnok.hu

2017.07.17. 19:48

Örömmel tanulás a célja annak a KRESZ-parknak, amelyet hétfőn délelőtt adtak át a Rózsa úti óvodában.

Hirdetés

Ahhoz, hogy a gyermekek is biztonsággal lehessenek résztvevői a közlekedésnek, érdemes már minél fiatalabb korban megismerkedniük az alapvető szabályokkal, erre ad lehetőséget a táblákkal, közlekedési lámpával ellátott park.

Az átadáson jelen volt Szalay Ferenc polgármester - az önkormányzat biztosította a térkövezett területet az intézményben -, Pausz Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség közlekedési alelnöke és a GRSP Magyarország Egyesület ügyvezetője, Bódi Andor, a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület elnöke, és Szabó Zoltán, a JNSZ Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

A GRSP Magyarország Egyesület legfontosabb küldetése a közlekedők magatartásának pozitív irányú befolyásolása révén a balesetek számának, súlyosságának csökkentése.  Három részből álló óvodai programját Szolnokon a Rózsa úti óvodában hajtja végre: kidolgozott módszertant és demonstrációs eszközöket adnak át az óvodapedagógusoknak, illetve mini KRESZ parkok létesítettek a gyerekek nagy örömére.

 

Ugyancsak a biztonságos közlekedést szolgálja a Fogadj örökbe egy „Zebrát” program, melyhez csatlakozott a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület is. A polgárőr egyesületek területükön – lehetőségeikhez képest – a rendőrséggel, illetve a közút kezelőjével kiválasztottak hat jelzőlámpával nem szabályozott gyalogos-átkelőhelyet (Széchenyi lakótelep, József Attila út,, belvárosi Zagyva-híd, Templom út), s annak felügyeletét több szempontból felvállalják, „örökbe fogadják”. Rendszeres figyelemmel kísérik a gyalogátkelő állapotát, a polgárőrök visszatérően ellenőrzik ott a közlekedést, az iskoláknál lévő átkelőknél pedig segítik a gyerekek átkelését a frekventált időszakokban, valamint forgalomtechnikai, forgalomirányítási javaslatokat fogalmaznak meg.

Helyi hírekSzolnokszolnoki Pöttyös óvodaKRESZ-park