2024.04.26, Péntek
Segítőkutya kiállítás a szolnoki Auchanban
Fotó: NEO Magyar Segítőkutya Egyesület Facebook

Segítőkutya kiállítás a szolnoki Auchanban

SzolnokTV, NEO Magyar Segítőkutya Egyesület

2017.07.19. 11:27

A július 28-ig megtekinthető kiállítás azonban nem csak a négylábúak munkáját mutatja be, hanem ezáltal utat nyit a fogyatékkal élők felé is.

Hirdetés

Vándorfotókiállítás mutatja be Szolnokon a segítőkutyákat. Az Auchanban nyílt különleges tárlat egy különleges világba invitálja a nézőt.

A tárlat célja, hogy képek és háttér információk segítségével bemutassa a segítőkutyák fajtáit, azok képzését, hogy hogyan dolgoznak, és miként lehet velük együtt élni. A megnyitón személyesen is találkozhattak az érdeklődők a négylábúakkal. Az egyesület szakemberei a vakvezető kutyák kivételével minden segítőkutya típust képeznek. Hallássérülteket és mozgássérülteket segítő kutyákat, személyi segítőket, rohamjelzőket és terápiás kutyákat is.

"Ha van egy segítőkutyám, akkor a kutya kivisz. Pozitív spirálnak nevezem, mert az emberek érdeklődnek a kutyák iránt, és általuk tudunk a sérültségről is beszélni, a kutya kommunikációs hidat is képez az ember és ember között." -mondta MÁNYIK RICHÁRD a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület elnöke.

Az egyesület fontosnak tartja az akadálymentesítést is, épp ezért a látássérültek a plakátokon található QR kódon keresztül okostelefonjaikon hanganyagokhoz is hozzájuthatnak.

A tárlat július 28-ig tekinthető meg Szolnokon a Szandai rét nagyáruházában.

 

Helyi hírekSzolnoksegítőkutya kiállítássegítőkutya