2024.04.24, Szerda

Felavatták a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola új sportudvarát

info.szolnok.hu

2017.09.20. 09:52

Megújult sportudvar várta az alsós diákokat a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskolában év elején, melynek ünnepélyes átadását szeptember 18-án, hétfőn délután tartották.

Hirdetés

A Szolnoki Sportcentrum pályázatainak köszönhetően az iskola csak egy azon intézmények sorában, ahol a kezdődő tanév valamilyen sporttal kapcsolatos újdonságot hozott.

A 43 milliós beruházás során megvalósult az iskola régi, elhasználódott vörös salakos pályája helyén egy műanyag borítású sportpályát alakítottak ki. Itt helyet kapott egy kézilabda pálya, 2 pár kosárlabda palánk. A megvilágításnak köszönhetően a pályát este is lehet használni. Megépült egy távolugró pálya, valamint az iskola belső udvar teljes felületén kicserélték a meglévő eltöredezett beton burkolatokat.

Szalay Ferenc polgármester felidézte, hogy a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a TAO támogatásból valósított meg több pályázatot a közelmúltban, melynek eredményeként felújították a Kőrösi Csoma általános iskola sportudvarát, új parkettát, eredménykijelzőt és kosárpalánkokat kapott a Széchenyi gimnázium, míg a Gézengúz, Zengő Óvoda és Szivárvány óvodákban sportudvarokat alakítottak ki. Egy pályázatnak köszönhetően megtörtént a Városi Sportcsarnok klímaberendezésének kiépítése és felújítása is.

Az iskola igazgatónője, Nagy Györgyné köszönetet mondott a városnak a folyamatosan tapasztalható támogatásért. Mint felidézte, már az intézmény elindulásakor, s azóta is tapasztalják, hogy a város kezdeményezéseik mellé áll és segíti elképzeléseik megvalósítását.

Elismerés és köszönet illeti mindazon szolnoki cégeket, akik nyereségadójukból támogatják ezeket a beruházásokat – mondta Rózsa József, a sportcentrum igazgatója. A sportudvart Máthé György rk. esperes plébános áldotta meg, a szalag átvágást követően diákok bemutatja zárta az ünnepséget.

 

Forrás: info.szolnok.hu

Helyi hírekSzolnokSzolnoki Sportcentrumátadás2017 szeptembersportudvarTiszaparti Római Katolikus Általános Iskola