2024.03.28, Csütörtök

Szolnokon gyűltek össze a speciális olimpikon asztaliteniszezők

mindenamisport.com

2017.10.06. 12:12

A nagy hagyományokkal rendelkező asztalitenisz versenynek, az immár huszonkilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Mohos kupának ezúttal Szolnok adott otthont.

Hirdetés

 

Az országos verseny már a 2019-es Speciális Olimpia Nyári Világjátékok felmérő versenyéül is szolgált. Dobi Zoltán, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) szakágvezetője elégedett volt a sportolók teljesítményével, és úgy vélte nagy küzdelem lesz a Világjátékokra utazó csapatba kerülésre a versenyzők között.

 

Zana Anita készített interjút az MSOSZ szakágvezetőjével:

Ez az asztalitenisz torna már nagy hagyományokkal rendelkezik. Honnan ered a neve?

Közel három évtizeddel ezelőtt Putnokon, a Mohos tó partján rendezték az első ilyen asztalitenisz versenyt, és ezért lett a neve Mohos kupa. A hosszú évek során több helyszíne is volt versenynek, idén először pedig Szolnok adott otthont a speciális olimpikonok országos bajnokságának.

 

Úgy tudom, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetség is támogatta a versenyt. Ez miben állt?

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Magyar Asztalitenisz Szövetség már évek óta egy együttműködési megállapodás keretében dolgozik együtt. A Mohos kupa kapcsán a Magyar Asztalitenisz Szövetség biztosította a versenyhez a bírókat, néhány technika eszközt, valamint a versenyzők útiköltségéhez is hozzájárult bizonyos mértékben. Ezúton is köszönet illeti az Magyar Asztalitenisz Szövetséget ezért.

 

Milyen verseny vár legközelebb a speciális olimpikon asztaliteniszezőkre?

Legközelebb november 7-én, Diósjenőn lesz egy regionális asztalitenisz versenyünk, ott is számítok legalább egy ötven – hatvan versenyzőre, az elmúlt években a diósjenői viadal is egyre népszerűbb.

Forrás: mindenamisport.com / Zana Anita

Helyi hírekSzolnokspeciális olimpikon asztaliteniszezőkMohos Kupa