2024.03.28, Csütörtök

Önkéntes tűzoltókat képeztek Jászárokszálláson

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.01.31. 14:21

Hogyan kapcsolódik az önkéntes tűzoltók állománya a hivatásosok munkájához? Miként egészítik ki egymást az önkéntes és hivatásos szervezetek egy-egy konkrét esetben? Egyebek között erről is szó volt a hétévégén Jászárokszálláson.

Hirdetés

Mezei Tibor, a jászárokszállási önkéntes tűzoltók parancsnoka merész húzással vasárnapra szervezte azt a képzést, amelyen az önkéntesek feladatvállalásáról volt szó. Nem véletlen a hétvégi nap, hiszen az önkéntesek, mint nevük is mutatja, munka mellett vállalnak plusz feladatot, szabadidejüket áldozzák a nemes célokért.

Mezei parancsnok beszámolója: "2018.01.28-án vasárnap délelőtt elméleti képzést szerveztünk önkéntes tűzoltók részére, ahol a saját állományunk mellett a jászágói, vámosgyörki és a viszneki kollégáink is részt vettek. A képzés tárgya a katasztrófavédelem rendszerének felépítése és az önkéntes tűzoltó egyesületek szerepe, valamint képzési rendszere volt, mivel a jégről mentéshez nem volt kegyes az időjárás. Az esemény érdekessége, hogy meghívtam a működési területünkön lévő önkéntes egyesületeket is, és el is jöttek szép számmal, elhelyezkedésünkből adódóan  két Heves megyei és egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkéntes csapat volt a miénken kívül. 27 ember részvételével zajlott a képzés, ebből 17-en vendégként érkeztek." 

Helyi hírekönkéntes tűzoltóJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságJászárokszállás