2020.01.24, Péntek

Hirdetés

25 éves jubileumot ünnepelt a Martfűi Modern Táncműhely
Martfű Média

25 éves jubileumot ünnepelt a Martfűi Modern Táncműhely

martfu.hu

2018.05.14. 16:27

Április 28-án a jelen és a múlt emlékezetes koreográfiái elevenedtek fel, miközben régi és mai növendékek, alapítók, táncpedagógusok ünnepeltek együtt a közönséggel, a város művészeti értékeit 25 esztendeje gyarapító Martfűi Modern Táncműhely jubileumi gálaműsorán.

Hirdetés

A példaképként tisztelt legendás martfűi táncpedagógusok közül Kuthy Mercedes, Szent-Ivány Kinga és Borsosné Pataji Claudia táncművészek is részt vettek az ünnepségen, kisfilmek segítségével pedig Nyolczas Kingával, Tolnai Zitával és számos egykori növendék, mai táncos pillanataival is találkozhatott a közönség. Így egy kis ízelítőt kaphattak Palcsó Nóra, Asztalos Dóra, Jakab Zsanett, Szilágyi Tamara, Gonda Kata, Bozsó Ági, Fekete Mercedes, Gali Vivien, Járai Bálint Anikó és László Lívia táncos pályafutásából. 

A régi növendékek közül nem csak ünnepelni, de táncolni is örömmel jöttek el néhányan újra gyermekkoruk martfűi színpadára. Ugyancsak egykori tanítvány, ma már elismert táncművész és táncpedagógus, Tóth Nóra az, aki napjainkban a hagyományokat tovább éltetve tanítja Martfűn a két és fél évtizedes táncműhely jelenlegi csoportjait. 

–„Tanárukkal, Nórival igazán komoly munkával, lelkesen készültek a gálára a napjainkban közel 25 fős együttes tagjai, de azt is jó volt látni, ahogyan ezek a fiatalok rácsodálkoztak az elődök műsoraira” – fogalmazott Asztalos Árpádné, kiemelve, minden fellépőnek köszönet jár, köztük azoknak az elszármazott növendékeknek, akik vállalták, hogy szerepelnek a műsorban, táncukkal példát mutatva a fiatal generációnak.

„Ezek a jubileumok azért jók, mert a jelen növendékei, fiataljai megismerhetik a múlt értékeit, táplálkozhatnak abból a jelent is gazdagítva, és jövőbe mutatóan  új célokat tűzhetnek ki” – emelte ki az igazgatónő.

Nagy tapsot kapott a közönségtől a gála egyik különleges produkciója is, melyben a mai növendékek és a még táncos elszármazott növendékek kart-karba öltve táncolták el együtt a Rítus című koreográfiát.

25 esztendőt átfogó időutazás: történetekkel a kezdetektől napjainkig, filmes visszatekintők, régi és mai koreográfiák, köszöntések, ünnepi torta, finálé és szívet melengető emlékek, találkozások – ezzel emelte méltó rangjára a gála pár órája a Martfűn 1992 óta sok-sok szakmai sikert kiérdemelt táncműhely jeles évfordulóját.

– „Napjainkban igazi eredményt elérni befektetett munka nélkül nem lehet” – mondta a gála végén a kulturális intézmény igazgatója, hangsúlyozva, mennyire fontos megtanulni a gyerekeknek, hogy a sikerért, a szép pillanatokért nagyon sokat kell tenni. – „Azt gondolom, ebben a művészeti közösségben mindent megkapnak a növendékek ahhoz, hogy már kiskorukban megtanuljanak önmagukért, egymásért, közösségben együttműködve dolgozni, sikereket elérni, értékelni és szeretni a közös munkát.”

Asztalos Árpádné a gálaműsor megvalósításáért köszönetét fejezi ki Tóth Nóra táncművésznek, a Modern Táncműhely vezetőjének, a Művelődési Központ munkatársainak, Czene Dávid hang- és fény technikusnak, a Médiacsoportnak, a fellépő táncosoknak, a lelkes szülőknek és minden segítőnek, támogatónak, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

forrás: martfu.hu / Magyar Mária

Helyi hírekMartfűMartfűi Modern Táncműhely