2024.04.18, Csütörtök

Trónok harca vetélkedő a szolnoki Gazdálkodási Karon

Neumann János Egyetem

2018.05.28. 10:45

A Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karának Hallgatói Képviselete 2018. május 16-án tartotta első „Trónok Harca” tematikájú vetélkedőjét, melyre 3-4 fős csapatokat vártak a sorozat kedvelői közül.

Hirdetés

A vetélkedőn 4 csapat mérte össze tudását a sorozattal kapcsolatban a Tiszaligeti Campus épületében, közülük hárman ( Valyriai sárkányok, A team has no name, A csapatnak nincs neve) Szolnokról illetve annak környékéről érkeztek, egy csapat pedig (Varys madárkái) a Felvidékről (Révkomárom) utazott Szolnokra, hogy megméresse tudását a többiekével.

A vetélkedőt Dr. Lakatos Vilmos, a Gazdálkodási Kar mb. dékánja nyitotta meg, majd a vetélkedőt lebonyolító Hallgatói Képviselet nevében Kovács Levente köszöntötte a versenyzőket.

 

A verseny első részében a csapatoknak 30 tesztkérdésre kellett választ adniuk, majd a lehető legrövidebb idő alatt összeállítani egy, a sorozat jellegzetes helyszínét ábrázoló kirakót. Ezt követően rövid, 20 perces szünet következett, melyben a versenyzők számára szendvicsek és üdítők kerültek felszolgálásra. A vetélkedő második része a versenyzők tudását több területen is próbára tette. Először a sorozat ismert helyszíneit kellett vaktérképen elhelyezniük, majd a bemutatott karakterek kinézetének időbeli változását kellett megállapítaniuk. A verseny vége felé a feladatok nehezedtek, a következő megmérettetést a sorozatból ismert házak jelmondatainak a felismerése jelentette, majd a sorozat karaktereinek nevét kellett felismerni a megadott betűhalmazok alapján. A vetélkedés végén a csapatoknak az utolsó körben a sorozat szereplőinek hangjait kellett felismerni.

Helyi hírekSzolnokNeumann János Egyetem Gazdálkodási KarTrónok harca