2019.09.22, Vasárnap

Hirdetés

Martfűi táncosok a világkupán

Martfűi táncosok a világkupán

martfu.hu

2018.06.13. 11:30

Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka képviselte a magyar színeket az idei Tíztánc Világkupán, 2018. június 9-én, Szombathelyen. Az 53. Savaria Nemzetközi Táncverseny kiemelt versenyszámában a hazai páros végül éppen csak lemaradt a hatos fináléról, a hetedik helyet szerezve meg.

Hirdetés

A Tíztánc Világkupa orosz győzelemmel fejeződött be, az ezüstérmet  amerikai duó nyakába akasztották, míg a dobogó harmadik fokára lengyel kettős állhatott.

A tíztánc a legösszetettebb kategória a táncsportban. A verseny során a párosok a latin- és a standardtáncokat is előadják több körben, így a közönség láthat angol keringőt, tangót, bécsi keringőt, slowfoxot, quickstepet, cha-cah-chát, szambát, rumbát, paso doblét és jive-ot is.

A magyar páros számára és a hazai táncsport terén is nagy előrelépést jelent ez a Tíztánc Világkupán elért eredmény, így a fiatalok boldogan fogadták a verseny után a gratulációkat.

Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka alig több mint egy éve táncolnak együtt, de kezdő párként is gyorsan összeszoktak, amit ez a kiemelkedő eredmény is igazol.

forrás: martfu.hu / Herbály Jánosné

Helyi hírektáncMartfűTíztánc Világkupa