2024.04.20, Szombat

Ezek a cégek modernizálják Szolnok úthálózatát

magyarepitok.hu

2018.07.10. 10:31

A Colas, a Duna Aszfalt és az Aqua-General 15 milliárd forintnyi infrastruktúrafejlesztést végez el a megyeszékhelyen, melynek során többek között 30 ezer négyzetméternyi utat modernizálnak majd.

Hirdetés

Keretmegállapodásban újítja fel és építi tovább útjait Szolnok – írja az uniós közbeszerzési értesítő. A megyeszékhely közlekedési hálózatát a Colas Út Zrt., a Duna Aszfalt Kft. és az Aqua-General Kft. kivitelezésében fejlesztik összesen 15 milliárd forint értékben, az egyes beruházásokra külön eljárásokat indítanak majd.

Az infrastruktúrakarbantartási és -bővítési program során többek között felújítják és továbbépítik a szolnoki önkormányzat kezelésében álló utakat, járdákat, kerékpárutakat, belvíz- és csapadékvízvédelmi létesítményeket, valamint köztereket is.

 

30 ezer négyzetméternyi zöldfelületet adnak át

A projektsorozat részeként sor kerül az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében

  • mintegy 4,8 kilométernyi kerékpárút-beruházásra,
  • 4,6 kilométernyi vízvédelmi beruházásra
  • 3 körforgalom fejlesztésére,
  • illetve 30 ezer négyzetméternyi út korszerűsítésére és karbantartására is.

Emellett közel 80 ezer négyzetméternyi felületrendezést végeznek még el. Ennek részeként többek között mintegy 20 ezer négyzetméternyi közterület burkolatát javítják ki, 18 ezer négyzetméteren fejlesztik a város köztereit és 30 ezer négyzetméternyi zöldterületet is átadnak.

ColasHelyi híreképítőipari cégekútépítésSzolnokDuna Aszfalt Kft.útfelújításközterekAqua-General Kft.