2024.03.28, Csütörtök

Sok rászoruló családnak segít a Kiskert Program

szolnok.hu

2018.10.18. 12:18

A program során ötödik éve szervezik a szociálisan rászoruló családok és az egyedül élő időskorúak öngondoskodását segítő „szociális kiskert” programot, amely program jövedelmi és szociális helyzetük alapján rászoruló embereknek, családoknak nyújt szakmai és természetbeni segítséget az öngondoskodás, önellátás képességének elérésében.

Hirdetés

Ebben az évben is sikeres volt a Kiskert Program. Az őszi idő már alkalmas a „számadásra”, a napokban a kiegyensúlyozottan magas motiváltságot és hatékonyságot mutató, példaértékű egyéni-, és családi gazdálkodást végzők közül a legjobb teljesítményt nyújtó 10 főt oklevéllel és ajándék-csomaggal ismerték el, melyeket Molnár Iván, a terület önkormányzati képviselője és Kozák Ferenc, a roma önkormányzat elnöke adott át.

Szolnok önkormányzata több komplex programot indított 2014-től kezdődően a nehéz szociális körülmények között élők társadalmi és területi integrációját szolgáló humánfejlesztések támogatására, valamint az elsődlegesen telepszerű lakókörnyezetben élők kezdeményezésével és aktív közreműködésével megvalósuló kiskerti-, konyhakerti növénytermesztés érdekében.

A hatszázezer forint pályázati támogatást az önkormányzat további félmillió forinttal egészítette ki. A pályázati programba idén ötvenöt – ebből huszonegy halmozottan hátrányos helyzetű családot – vontak be, melyek közül több mint harminc kellő eltökéltséget érzett a konyhakerti műveléshez vagy kisállattartáshoz. A családok 30 fajta vetőmag-csomagot, illetve palántát kaptak.

Helyi hírekSzolnokKiskert Program