2024.04.26, Péntek

Szakmai napot szervezett jegyzőknek a kormányhivatal

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2018.10.18. 14:23

Megyei szakmai napot tartott a települési önkormányzatok jegyzői és közigazgatási szakemberei részére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

Hirdetés

A rendezvény resztvevőit dr. Kollár István, a Hatósági Főosztály vezetője köszöntötte, majd az önkormányzatokat érintő aktuális kérdéseket feldolgozó szakmai előadások következtek.

Dr. Kun Ágnes a kormányhivatal Hatósági és Oktatási Osztályának vezetője a települési jegyzők hatósági feladataival kapcsolatos aktualitásokról tartott tájékoztatót.

Ezt követően dr. Novák Katalin, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály főoszályvezető-helyettese beszélt a földforgalmi törvény végrehajtásával összefüggő jegyzői feladatokról, majd az önkormányzati működést érintő törvényességi felügyeleti ellenőrzési tapasztalatokról tartott előadást dr. Hajdú László, a Szociális-és Gyámügyi Osztály vezetője.

Ezen túl a résztvevők betekintést kaptak a Törvényességi Felügyeleti Főosztály 2018. évi ellenőrzéseiről és szó volt a szociális és gyermekvédelmi intézmények engedélyezéséhez kapcsolódó hatósági kérdésekről is.

A szakmai napot konzultáció zárta.

 

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal