2024.03.28, Csütörtök

Kéményseprőnek adják ki magukat csalók Jász-Nagykun-Szolnok megyében

mti

2018.11.27. 15:07

Ha bárki megtud valamit a csalókról, haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Hirdetés

Kéményseprőnek adják ki magukat csalók Jász-Nagykun-Szolnok megyében és pénzt kérnek az ellenőrzésért - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Németh Ádám tájékoztatása szerint az "álkéményseprőknek" nincs megfelelő szaktudásuk egy égéstermék-elvezető ellenőrzéséhez, megtéveszthetik az embereket és tevékenységükkel hamis biztonságérzetet kelthetnek. 

Az egész megyében a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a lakossági kémények ellenőrzését és tisztítását. A kéményseprés a magánszemélyek számára ingyenes, csak a gazdálkodó szervezeteknek kell fizetniük. A katasztrófavédelem kéményseprői minden esetben fényképes igazolványt mutatnak és kéményseprő feliratú egyenruhát viselnek.

Ez év január elsejétől a kéményseprők időpont-egyeztetés után keresik fel a családi házakat. Időpontot lehet egyeztetni a 1818-as, ingyenesen hívható telefonszámon vagy a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon. A társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, hozzájuk automatikusan érkezik a kéményseprő, hogy elvégezze az ingyenes ellenőrzést - fűzte hozzá a szóvivő.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok megyekéményseprőálkéményseprő