2024.04.20, Szombat

Szerdán nyit az adventi falu a szolnoki Kossuth téren

szolnok.hu

2018.11.27. 12:56

A közkedvelt rendezvény egészen szilveszterig nyitva marad, várja a baráti társaságokat, családokat, minden szolnokit.

Hirdetés

Szerdán nyitja meg kapuit Szolnokon a Kossuth téren az adventi vásári forgatag. A programokról Szalay Ferenc polgármester és Ribár Zsuzsa főszervező tartott sajtótájékoztatót.

- Az adventi falu nem csupán egy karácsonyi program, hanem egy olyan közösségi tér, mely a minőségi kikapcsolódási lehetőségeket ad - mondta Szalay Ferenc. - A szolnokiak megszerették a programokat, részévé vált az ünnepi készülődésnek a Kossuth téri hangulat.

- Az év legszeretetteljesebb ünnepe a karácsony, a Kossuth teret idén is ünnepi hangulatba varázsoljuk. A területen 20 db faházzal várjuk a kilátogató vendégeket. November 28-án 14-órakor megnyílik az Adventi Falu. Étel- és italfinomságokkal (forralt bor, pálinka, tea, sör), illetve kézműves termékekkel töltjük meg a teret. A gyermekekre is gondoltunk „Varázsvilággal” várjuk őket. Emellett a Hild téren Karácsonyi Vásár veszi kezdetét, december 1-től - tette hozzá Ribár Zsuzsa.

 

Sokan az Adventi vásárokban hangolódnak a karácsonyra, készülnek az ünnepre. A karácsonyról legtöbbünknek a szeretet szó jut eszébe. E vásárok hangulatát illatokkal párosítjuk, ha belegondolunk mi jut eszünkbe először? A mézeskalács illata, vagy a fűszeres forralt bor illata, esetleg a forró csokoládé illata. Egészen szilveszterig élvezhetik szeretteik társaságában az Adventi Falu fényekkel és finomságokkal teli hangulatát.

 

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. az Adventi Falu a kisgyermekes családoknak kínál élményekben gazdag kikapcsolódást. A téren található szabadtéri színpad előtti macskaköves részen népszerű mesékből ismert díszletek között kalandozhatnak a gyerekek. A varázsvilág nyitva tartása: hétfőtől – péntekig és vasárnap 14.00 -20.00; szombaton 12.00 – 20.00 óráig.

A rendezvényen a téren felállított óriás fenyőfa, a hívogató Betlehem, az impozáns adventi koszorú mellett kulturális programok sokaságával várnak minden kedves érdeklődőt.

Az adventi varázsvilág területén, a mézeskalács házikóban megvásárolható fenyődíszekkel - a gyerek, a család nevének felírása után – az erre az alkalomra állított fát lehet közösen ünnepi díszbe öltöztetni.

A megvásárolt díszek árából befolyt összeget a szervezők támogatásra fordítják.

Helyi hírekSzolnokadventi falu