2024.04.19, Péntek

Adventi kiállítás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalban

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2018.12.07. 16:37

A megyei kormányhivatal ismét megszervezte a munkatársai szabadidejében készített kézműves, kreatív alkotásaiból álló adventi kiállítását. A 2015 óta megrendezett programot növekvő érdeklődés övezi, hiszen egyre több mű érkezik. A kormányhivatal dolgozói is szívesen jönnek el, hogy megnézzék, milyen alkotások kerültek ki munkatársaik kezei közül.

Hirdetés

Az idei év újdonsága, hogy a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar megyebéli tagjai és a Szolnok Térségi Család és Karrierpont munkatársai is bemutatták alkotásaikat. Ebben az évben 33 kiállító gyöngyfűzési, patchwork, quilling, decoupage, horgolt vagy kötött munkáit, adventi koszorúit, festményeit, grafikáit, fotóit tekinthették meg az érdeklődők. A kreatív sarokban lehetőség volt arra, hogy a munkatársak szakmai irányítás mellett adventi koszorúkat is készíthettek, amelyeket rászoruló családoknak ajánl föl a kormányhivatal.

 

A kiállított alkotásokat Verebes György festőművész, Nagy Katalin Matild grafikusművész, valamint Kalmár Andrea a Szolnoki Szolgáltatásai Szakképzési Centrum főigazgatója és Szilvás Ágnes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója alkotta zsűri értékelte.

A Közönségdíjat kapta: Benei Gabriella a Tiszafüredi Járási Hivatal munkatársa, aki a 145 szavazatból 20 szavazatot kapott.

Két különdíjas alkotót választott a zsűri; az egyik díjat Lakai Kitti a kormányhivatal Pénzügyi és Számviteli Osztályának munkatársa kapta, a másikat Fütyű Péter a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársának ítélték oda.

Harmadik helyezett lett dr. Nagy Éva Anna, a Mezőtúri Járási Hivatal munkatársa, második díjat vehet át Gruber Éva, a szolnoki CSAKPONT munkatársa, az első díjat pedig Nagy-Bana Dávid a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa kapta.

A díjakat dr. Katona Károly főigazgató, dr. Német Mónika a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar területi elnöke és Verebes György a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője adta át, majd gratuláltak az alkotóknak.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalAdventi kiállítás