2024.04.19, Péntek

Új házak épülhetnek Martfűn

martfu.hu

2018.12.20. 14:11

Több helyszín szóba jöhet, de az igényektől függ elsősorban az új családi és emeletes házak helyének kijelölése.

Hirdetés

– Eddig is sokan érdeklődtek telkek, új lakások iránt személyesen tőlem vagy a Polgármesteri Hivatalban, ahol az igényeket nyilvántartásba is veszik – tájékoztatott dr. Papp Antal, Martfű polgármestere. – Arra kérjük az építkezni, ide költözni szándékozókat, hogy a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájánál (Pápai Jánosnál) jelezzék a telek- és új lakás vásárlással kapcsolatos igényeiket.

A CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) változásával komoly támogatás van az állam részéről új lakások építésére. A családi házakra és az emeletes házakban lévő lakásokra is nagy a kereslet.

Az önkormányzat tárgyalást folytat olyan vállalkozóval, akivel együttműködve – hasonló konstrukcióban, mint ahogyan az utolsó két emeletes ház épült a városban –, igény esetén többlakásos emeletes ház építésére is van lehetőség.

Dr. Papp Antal szerint a mostani felmérés elsődleges célja, hogy ténylegesen kiderüljön, mekkora az igény telkekre, új építésű lakásokra, ezért várják az itt élők és a környező településekről ide költözni szándékozók jelentkezését.

forrás: martfu.hu/Herbály Jánosné

Helyi hírektelekCSOKMartfű