2024.03.28, Csütörtök
A Szolnoki Állatotthonban várják a kutyák az örökbefogadó gazdájukat

A Szolnoki Állatotthonban várják a kutyák az örökbefogadó gazdájukat

Szolnok TV

2019.01.04. 18:45

Szilveszterkor Szolnokon is sok kutya ijedt meg a tűzijátékok hangjától és szökött el otthonról. A chippel ellátott állatokat vissza tudták vinni a gazdáikhoz, így is jócskán várnak még örökbefogadóra az elkóborolt ebek. Szolnokon tavaly 200 kutya talált új gazdira.

Hirdetés

Szilveszterkor a tűzijátékok és durranások miatt nagyon sok négylábú szökik meg. "Érdekes, országos szinten rengeteg kutya elszökött, mintha a szilveszter váratlan esemény lenne, ilyenkor képesek a kerítést átugrani, ösztönösen nagyon-nagyon menekülnek." -mondta TARPAI ENIKŐ ügyfélkapcsolatok, Szolnoki Állatotthon.

Idén december 31-én is nagy számban tűntek el kutyák Szolnokon is, szerencsére mintegy 80 százalékuk chippel ellátott volt, így azokat vissza tudták juttatni gazdájukhoz. "Találkoztunk olyan esettel, akik a kertben hagyták a kutyát, az állat megszökött. Amikor értesítették a gazdát, csak ennyit válaszolt: dobják vissza a kerítésen át, majd reggel hazamennek."

Bár a szakemberek legtöbbje nem javasolja, hogy a kutya örökbefogadást egy ünnep motiválja, mégis: karácsonyra egyre többen visznek haza állatot szeretteiknek.

A Szolnoki Állatotthonból több, mint 30 eb talált gazdára decemberben. Itt mindig megnézik, hogy miért viszik, és hova kerül az állat. Bár tavaly év elején kevesebb volt az örökbefogadás, év végére ez elérte a 200-at. A menhely jelenleg is telt házzal működik. Innen csak beoltva, chippel ellátva és ivartalanítva adnak ki kutyát. A szakember abban bízik, hogy az ivartalanításnak köszönhetően idővel egyre kevesebb állatot dobnak ki, egyre kevesebb kerül az utcára.

Helyi hírekSzolnokSzolnoki Állatotthon