2024.04.25, Csütörtök
Tisza Cipőgyári történetek a munkáról és az életről
Martfű Média

Tisza Cipőgyári történetek a munkáról és az életről

martfu.hu

2019.01.13. 11:37

Hiszem, hogy önök is bele fognak olvasni, mert egészen kiváló gondolatok vannak ebben a könyvben, amelyek közül sok megmarad az emlékezetben. Ez a könyv nem gyártörténet. Negyvenöt szerző története, amely sokkal emberibb, mintha egy gyárról írtunk volna – ajánlotta leendő olvasói figyelmébe Farkas Imre Tisza Cipőgyári történetek címmel megjelent új kötetét a december 8-i könyvbemutatón.

Hirdetés

Ahogyan a könyv kiadója, egyben szerzője korábban is ígérte, a Tisza Cipőgyári történetek valóban nem statisztikai adatoktól hemzsegő, tudományos igényű gyártörténet, hanem a volt dolgozók érdekes történeteinek gyűjteménye, sok-sok fotóval.

Elsősorban humoros történeteket várt legújabb megjelenő könyvéhez Farkas Imre. Olyanokat, amelyek a Tisza Cipőgyárban vagy azzal kapcsolatban történtek. A humoros írások mellett komoly sorsfordító pillanatok, a korra jellemző epizódok is teret kaptak a kötetben, egészen a cipőgyár alapításától. Egyes történetek íróikkal estek meg, másokat csak úgy hallottak, de abban megegyeznek, hogy munkatársaikkal vagy családtagjaikkal már sokszor felidézték azokat.

A könyvbemutatón elhangzottakról további részleteket ide kattintva olvashat.

 

 

Helyi hírekMartfűTisza Cipőgyár