2024.04.25, Csütörtök
Elindulhat a saras utcák felszámolása Szolnokon

Elindulhat a saras utcák felszámolása Szolnokon

szolnok.hu

2019.02.08. 11:00

Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása. Az utóbbi hetek enyhébb és csapadékos időjárása miatt néhol szinte járhatatlan szakaszok vannak.

Hirdetés

Szalay Ferenc a kivitelezőkkel folytatott egyeztetés után azt mondta, hétfőn reggel kezdődik a munka a Márta utcában.

- Vita nélkül áll, hogy jogos az itt élők panasza, helyenként valóban tragikus a saras utak állapota a csatornázást követően – értékelt a polgármester. – Ezért utasítottuk is a VCSM-et, hogy a lehető leggyorsabban indítsák el a felújítást, ez nem maradhat így tovább. Ígéretet kaptam arra, hogy hétfőn reggel érkezik a kivitelező, s nekilát a munkagépekkel a saras, átázott földréteg felszedésének, majd lerakják a köves útalapot.

Szalay Ferenc hozzátette: a lakókat is értesítik a napokban a munkálatokról, hiszen az útalap készítéséig a parkolási, kiállási problémákra figyelni kell. Ahogyan fogalmazott, az itt élők segítségét kéri, mivel hátráltatná a munkát, ha az utcán álló autóktól nem tudnának dolgozni a munkagépek.

Az összességében egymilliárd forintot meghaladó csatornázási program utolsó szakasza egyébként  tavasszal indulhat, s még idén be is fejeződik a Vízpart körút környéki lakóövezet teljes csatornázása.

Helyi hírekSzolnokútfelújítások