2020.06.05, Péntek

Hirdetés

Zajlanak a csatornázási munkák Szolnokon

Zajlanak a csatornázási munkák Szolnokon

szolnok.hu

2019.02.22. 14:04

A Vízpart körúti csatornázást követően befejeződtek a Márta, Júlia, Edit, Ágnes, Éva utcák helyreállítási munkálatai.

Hirdetés

Szalay Ferenc polgármester csütörtökön a helyszínbejáráson elmondta, az Éva utca helyreállítása a következő, hetedik ütemben történt volna meg, de az Edit és Márta utcák rossz állapota miatt megnövekedett rajta a forgalom, így ennek a rekonstrukciója is szükségessé vált. A VCSM-nek a csatornázást követően csak a nyomvonalban feladata helyreállítani az útfelületet az eredeti állapot szerint, ehelyett az utcák teljes szélességében tette meg.

Az Emese és a Csenge utcák felületét bitumenes emulzióval állítják helyre, a munkálatok a következő hetekben várhatók, az időjárás függvényében.

A mintegy egymilliárd forintos összköltségű beruházás kapcsán elhangzott: a következő, hetedik ütem március 1-én kezdődik, a befejezés időpontja: július 31. Ebben az ütemben az Ágnes-Júlia utca sarkán átemelőt is építenek, és a következő utcákban csatornáznak: Ladik, Tihany, Rita, Katalin, Margit, Gizella, Etelka, Anna, Ágnes, Lilla, Ilona, Irén, Erzsébet, Dorottya.

A sajtótájékoztatón Szalay Ferenc hangsúlyozta: a beruházás eredményeként a város tartalék ivóvízbázisának, a Holt-Tiszának a vízminősége is jelentősen javul, hiszen eddig a derítőkből könnyedén a holtágba jutott a szennyvíz.

Helyi hírekSzolnokcsatornahálózat