2024.04.25, Csütörtök
Országos vasúttörténeti és vasútmodell kiállítás három napon át Szolnokon

Országos vasúttörténeti és vasútmodell kiállítás három napon át Szolnokon

mti

2019.03.10. 14:24

Csaknem kétezer négyzetméteren 15 terepasztal és mintegy 400 méter hosszú vasúti modellpálya várja a látogatókat a 8. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Hirdetés

Molnár Lajos Milán, a szolnoki kulturális központ ügyvezető igazgatója az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: tavaly hatezer látogatója volt az akkor négynapos kiállításnak, bíznak abban, hogy idén is elérik a legalább ötezres látogatószámot. Magyarország legnagyobb H0 típusú terepasztala mellett több, különböző méretarányban épült vasúti pálya várja a látogatókat.

Pálinkás Csaba kulturális szervező elmondta: újra a kiállítók között lesznek többek mellett a VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub tagjai, akik két terepasztalt és számos érdekességet mutatnak be. A kuriózumnak számító, az 1950-es években gyártott PéVé vasút is látható lesz. Újdonságként a Dunamenti Modellező Baráti Kör által épített és működtetett repülőgépmodelleket is megtekintheti a közönség. Emellett a terepasztalokhoz kapcsolódó videókat, leírásokat, vasúttörténeti érdekességeket is elérhetnek okostelefonnal az érdeklődők. 

Gombos István, a veresegyházi Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: mintegy 158 méter modulrendszerrel vesznek részt a kiállításon, elkészült a legmodernebb berendezésekkel felszerelt asztaluk is. 

Lesz gyermekfoglalkoztató, a Színházteremben a Parkvasútra, a Hild téren pedig egy elektromos kisvasútra ülhetnek fel a gyerekek. Megismerhetik a látogatók a gőzmozdonyok 215 éves történetét mintegy negyven tabló segítségével. 

Helyi hírekSzolnokAba-Novák Agóra Kulturális KözpontOrszágos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás