2024.03.28, Csütörtök
Új kistraktor segíti Martfű településüzemeltetését

Új kistraktor segíti Martfű településüzemeltetését

martfu.hu

2019.03.14. 15:26

Korszerű kommunális kistraktort vásárolt az önkormányzat. A március elején érkezett Iseki traktor, méretéből adódóan és adaptereinek köszönhetően sokrétűen használható tavasztól őszig a közterületek, a város zöldterületeinek karbantartásában, télen pedig a síkosság-mentesítésben.

Hirdetés

A kisgép a Martfű Város Önkormányzata Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési Ágazata használatába kerül. A kistraktor korábbi változatával már dolgozott a városüzemeltetés, de az tönkrement.

A korszerűbb műszaki paraméterekkel bíró gép az előző traktor adaptereivel teljesen kompatibilis. Lehet rá tolólapot szerelni, a hátulján olyan hidraulika van, hogy fűgyűjtőt és a szóróanyag kijuttatására alkalmas adaptert is rá lehet helyezni.

Az újonnan megvásárolt traktor bruttó 4,2 millió forintba került. Az ilyen eszközöket és adaptereket gyártó Városkert Gépipari és Kereskedelmi Kft-től vásárolta az önkormányzat, és a traktor szervizét is ők biztosítják – tájékoztatott Gonda Lajosné Erika, a településüzemeltetést is ellátó önkormányzati intézmény vezetője.

Méreteiből adódóan ez egy jól működtethető kistraktor, kisebb helyekre és a járdákra is fel lehet vele menni. Egész évben használható, modern, kényelmes.

A forgalomba helyezést és a rendszámmal való ellátást követően, a korszerű gép hatékonyan segíti a város parkjainak, közterületeinek gondozását, a közmunka program visszaszorulása miatt egyre kisebb létszámmal dolgozó Településüzemeltetési ágazat munkatársainak sokrétű tevékenységét.

Helyi hírekMartfű