2024.03.28, Csütörtök
Matrózjelöltek a martfűi Játékvárban

Matrózjelöltek a martfűi Játékvárban

martfu.hu

2019.05.09. 17:30

A Mozdulj Munkaközösség az idén 9. alkalommal szervezte meg nagycsoportosok vízhezszoktatását. Projektnek több célja is van, egyrészt előkészítik az iskolai úszásoktatást, másrészt minden nagycsoportos óvodást eljuttatnak az uszodába, ahol megismertetik őket az uszoda épületével, használatával, az úszás és a fürdőzés kultúrájával. Ebben a nevelési évben több mint 50 gyermek vett részt a programban.

Hirdetés

Az óvodai vízhezszoktatásnál az a feladat, hogy megismertessék a gyermekeket a víz szokatlan, eddig nem ismert hatásaival, melynek köszönhetően a projekt végén közel olyan otthonosan mozognak majd a vízben, mint a szárazföldön. Kiemelt feladat a gyermekek biztonsága és vízbiztonságuk megszerzése.

Játékosan kell megismertetni őket a vízzel, így a vidám vizi játékok mellett egyre bátrabbak lesznek. Megtanulják a vizet tisztelni, szeretni. Kialakul önbizalmuk, bátorságuk, így jól lehet velük haladni. A sok-sok játék, buborékfújás, fröcskölés, vízben futás, víz alá merülés után megbarátkoznak a vízzel.

 

A tavaszi vízhezszoktatás utolsó napján a játékosságé volt a főszerep. A matrózjelöltek több fordulóban mérhették össze ügyességüket, rátermettségüket.

Alagúton átbújva, összekapaszkodva kellett eljutniuk a Kincses szigetre. A csillogó kincsek keresése illetve a kalózok által szétdobált szemét összegyűjtése sem okozott különösebb nehézséget számukra. Ezután már csak a hajót kellett megtalálniuk, ahol zenés gimnasztikával bemelegítették karjaikat, lábaikat a következő próbatételek sikeres végrehajtásához.

A következő feladatokat a pancsoló és tanmedencében végezték. A tengerbe borult szenet kellett kanál segítségével kihalászni, majd a megrakott hajókat kifújni a partra.

Az ivóvíz drága kincs egy lakatlan szigeten. Poharak, matracok segítségével kellett a vizet egyik partról a másikra átszállítaniuk úgy, hogy lehetőleg minél több víz maradjon a poharakban. Végül pedig a takarításhoz kérték a segítségüket, szivacs segítségével igyekeztek minél több vizet áthordani egyik partról a másikra, megtölteni az erre várakozó edényeket. A délelőtt végére minden nagycsoportosból kiváló, tiszteletbeli matróz vállhatott.

 

Helyi hírekMartfűvízhezszoktatásúszásoktatás