2024.04.19, Péntek
Családbarát tervek, szabadstrand - ülésezett Szolnok Közgyűlése

Családbarát tervek, szabadstrand - ülésezett Szolnok Közgyűlése

szolnok.hu

2019.06.02. 12:34

Szolnok város májusi közgyűlésén a családbarát intézkedések bővítéséről, illegális hulladéklerakó felszámolásáról, szabadstrand létesítésének lehetőségéről döntöttek többek között a képviselők.

Hirdetés

Az ülésen elhangzott egy tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltsége 2018. évi tevékenységéről, illetve a város tűzvédelmi helyzetéről, a tűzvédelem érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.

Hatmillió forinttal támogatja az önkormányzat a Szolnok Városi Állatotthon Alapítványt, melynek köszönhetően a közterületről beszállított kóbor ebek elkülönítését szolgáló kenneleket alakítanak ki, valamint az – elsősorban közterületről begyűjtött - állati tetemek ártalmatlanítását megelőző ideiglenes tároló, hűtő vásárlása történik meg.

Elfogadták a képviselő az előterjesztést, szabadstrand létesül a Tisza szolnoki szakaszán. A lakosság részéről is felmerült, de a Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság is megkereste az önkormányzatot a Tisza folyó partján egy fürdőhely kialakításának gondolatával. A Tiszaligetben lenne megfelelő terület, ahol a Tisza mentén a szükséges infrastruktúra is kialakítható lenne, a meglévő közművek, parkolók, területek stb. felhasználásával. A beruházás várható költsége mintegy 20 millió forint, majd az ezt követő éves működtetés költsége további mintegy 7,1 millió forint lesz évente. A döntés értelmében a fürdőhely létesítésének megvalósítását, működtetését a szükséges források biztosítása mellett a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. együttműködésével és bevonásával az önkormányzat vállalja. 

Felújítják a Kreutzer közt, valamint a Széchenyi körúti közös gyalogos és kerékpárút burkolatát a Hild Viktor út és a Malom út között, illetve pályázati úton nyert hárommillió forintból felszámolják az Üteg úton, önkormányzati területen lévő illegális hulladéklerakót. Mindez várhatóan 300 m3 hulladék elszállítását és megsemmisítését jelenti.

Elfogadták a képviselők a családbarát intézkedéseinek bővítéséről szóló előterjesztést. Az önkormányzat 2017-ben döntött a Családbarát Szolnok Program elindításáról, azóta folyamatosan nő a kapcsolódó intézkedések köre. A mostani döntés egyik célja az önkormányzati bérlakások számának növelése, a másik pedig, hogy társasházak, családi házak építésére alkalmas területeket, önkormányzati területeket nyisson meg a város minél hamarabb.

 

Helyi hírekSzolnokSzolnok Közgyűlés