2020.06.06, Szombat

Hirdetés

Látványos produkciók Martfű táncosainak évzáró gáláján
Martfű Média

Látványos produkciók Martfű táncosainak évzáró gáláján

martfu.hu

2019.06.19. 17:47

Kiemelkedő eredményeket értek el Martfű mozgásművészeti csoportjai az elmúlt nevelési évben. A Martfű Néptáncegyüttes Nívódíjas minősítést kapott, a Modern Táncműhely, a Balance Művészeti Egyesület, a Dalma Dance Klub és a Szilver Művészeti Iskola növendékei számtalan országos szakmai díjat nyertek.

Hirdetés

Sikeres és színvonalas produkcióikat állították össze 2019. június 8-án, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár évzáró Táncgála műsorára.

A „Martfű 30” Városjubileumi Ünnepi Táncgála vendégeit és fellépőit örömmel köszöntötte Asztalosné Kocsis Enikő. – Átnézve várostörténetünket, látható hogy számos mozgásművészeti közösség működött már 30 évvel ezelőtt is – emlékezett vissza Martfű három évtizedes városi időszakára a kulturális intézmény vezetője. – A biztos, stabil gazdasági háttér a kultúra fejlődésének is kedvezett. Kezdetben a Városi Tanács, később az önkormányzat folyamatosan támogatta városunk kulturális fejlődését és intézményünket.

A mozgásművészet magas színvonalú fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, köszönet ezért kiváló táncpedagógusainknak, a szülőknek, városunk önkormányzatának a folyamatos támogatásért és az együttesek, csoportok méltó elismeréséért, hiszen számtalan városi díjat, elismerő oklevelet vehettek át.

A városjubileumi ünnepi műsorban a színpadon köszöntötték a Martfű Néptáncegyüttest, a Tarsoly zenekart, a Napvirág Néptáncegyüttest, a Kis Napvirág Gyermek Néptáncegyüttest, a Modern Táncműhely és a Szilver Művészeti Iskolanövendékeit, a Balance Művészeti Egyesület, a Dalma Dance Klub és a Street Feelings Break Csoport táncosait.

A gálára meghívást kaptak a táncélet további jeles képviselői is. A néptánc műsorban láthatták Eiler Lászlót, aki közel 45 évig volt tagja az együttesnek. Színpadra léptek a társastánc műfaj városi büszkeségei, a Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka táncpáros, akik a hazai és nemzetközi díjaik mellett, megismertették Martfű nevét szerte a világban.

A néptánc, a balett, a társastánc és a break-tánc műfajait gyűjtötte csokorba az idei Táncgála. A táncot ünnepelhették ismét, és azokat, akik a táncban lelve örömüket, a közönségnek is élményt nyújtanak fellépéseikkel.

forrás: martfu.hu / Herbály Jánosné

Helyi hírekMartfű