2024.03.19, Kedd
Tízéves a Szolgáltató Város projekt

Tízéves a Szolgáltató Város projekt

szolnok.hu

2019.06.23. 11:38

Szolnok város vezetésének hívó szavára immár 10 éve, több mint 30 közszolgáltató tudatos építkezéssel fejleszti szolgáltatói kultúráját. A Szolgáltató Város projektben résztvevő közszolgáltatók reprezentálják a közoktatást, a közigazgatást, a rendőrséget, a tűzoltóságot, a kulturális és szociális szférát, az egészségügyet, a víz- és energiaszolgáltatást, hulladékgazdálkodást, a közösségi közlekedést.

Hirdetés

Időről-időre, 2019-ban, immár negyedszer kérdezte meg a Szolgáltató Város Projektirodája a városlakókat, arról, hogy miképp vélekednek a fejlesztések eredményeiről, hogyan ítélik meg a közszolgáltatók kultúráját, s nem utolsó sorban mennyire tartják fontosnak ennek színvonalát. - hangzott el dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntőjében.

A Szolgáltató Város modell négy alapértékében gondolkodnak és cselekszenek a közszolgáltatók:

-         a szolgáltatók szakmai hitelessége,

-         a szolgáltatói képviseletben megjelenő munkatársak emberi hitelessége, minősége,

-         a szolgáltató által működtetett rendszerek nyilvánossága,

-         a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevők közötti partnersége.

Az elmúlt 10 évben eddig 4 alkalommal, legutóbb 2019 első két hónapjában kerültek megkérdezésre a városlakók. Minden mérés alkalmával több mint 15 ezer szolnoki mondta el véleményét a város közszolgáltatóinak szolgáltatói kultúrájáról.

A városlakók mindennapi közérzetének minőségéhez hozzájáruló közszolgáltatói kultúra fontossága a városlakók szemében az elmúlt 10 év alatt folyamatosan erősödött. A lakosság válaszai alapján az látható, hogy Szolnok közszolgáltatói kultúrája folyamatosan fejlődik.

A tízéves jubileum alkalmából szervezett ünnepségen Hegedűs Márta projekt vezető és Szalay Ferenc polgármester oklevéllel és virággal köszönte meg a partnereknek az együttműködést.

Helyi hírekSzolnokSzolgáltató Város projekt