2024.04.19, Péntek
Iskolatáskával, tanszerekkel segítették a tanévkezdést a szolnoki görögkatolikus iskolában
Pixabay

Iskolatáskával, tanszerekkel segítették a tanévkezdést a szolnoki görögkatolikus iskolában

info.szolnok.hu

2019.09.02. 12:59

Emléktábla avatás és Mága Zoltán ajándékainak átadása is színesítette a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskola hétfői tanévnyitó ünnepségét, melyen Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő is részt vett.

Hirdetés

Oláhné Kanyó Andrea köszöntötte a gyereket, pedagógusokat a tanév első napján és örömmel számolt be arról, hogy egy nappal korábban az intézmény a Kátay Endre-díjat vehette át a Szolnok Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Az iskola alsó tagozatosainak Szolnok díszpolgára, Mága Zoltán küldött ajándékot, az iskolatáskákat Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván képviselő adta át a gyerekeknek. Az Ökumenikus Szeretetszolgálat képviselője sem érkezett üres kézzel: tanszerekkel segítette az iskolakezdést.

Higyjetek magatokban, s ha szükséges bizalommal forduljatok segítségért tanáraitokhoz, szüleitekhez! A tanulás által juthattok előre az életben, s ebben az intézményben, nagyszerű pedagógusok gondoskodó kezei között, az iskolát átható lelkület által a lehető legjobb helyen vagytok! – szólt a diákokhoz a polgármester.

Ezt követően az iskola falán elhelyezett, Burány Sándorné Kohut Erzsébetnek emléket állító emléktábla avatása következett. Burány Sándorné született Kohut Erzsébet a II. világháborút követően a lerombolt Újvárosi Általános Iskolában talált füzetek, könyvek segítségével kezdett el tanítani édesapja házában közel 400 gyermeket. Az elhivatott pedagógus fia, Burány Szabolcs leplezte le a táblát Szalay Ferenc polgármesterrel.

Helyi hírekiskolaiskolakezdésSzolnok