2021.09.26, Vasárnap
Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai szolnoki fórumra!
info.szolnok.hu

Érdekli a nyugdíjas foglalkoztatás? Jelentkezzen a szerdai szolnoki fórumra!

info.szolnok.hu

2020.02.04. 10:46

Szakmai fórumot rendeznek a nyugdíjas foglalkoztatás előnyeiről és lehetőségeiről szerdán Szolnokon, amelyre minden érdeklődőt várnak.

Hirdetés

Néhány éve országszerte megjelentek a nyugdíjas szövetkezetek, ezzel párhuzamosan létrejött érdekképviseleti szervezetük, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a KÖZÉSZ. Az idősek közül nagyon sokan érdeklődtek a foglalkoztatás ezen új formája iránt, többen azóta már újra munkába álltak.

A KÖZÉSZ felvállalta a nyugdíjas munkavállalók érdekképviseletét, s a kormányzattal stratégiai együttműködési megállapodást kötött.  A partnerség keretében országjárásba kezdett, mivel a tapasztalatok azt igazolták, hogy a foglalkoztatók és a nyugdíjasok munkaerő-piaci egymásra találásának nehézségét jelentheti a ma még igen jelentős részben tapasztalható információhiány.

Fontosnak tartják, hogy a nyugdíjas munkavállalók és az egyes foglalkoztatók elérhessék azokat az aktuális munkaerő-piaci információkat, amelyek a munkavállalói és a foglalkoztatói oldal számára egyaránt lendületet adhatnak, nemzetgazdasági szinten pedig egy pótlólagos forrást jelenthetnek a munkaerőhiány problémájának megoldásában.

Mindezek miatt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) „Miért éri meg? -  Ott tartaná? Visszahívná? Rugalmasan foglalkoztatná? címmel közös rendezvénysorozaton ismerteti a mikro-, kis- és középvállalkozások számára az időskori munkavállalásban rejlő szerteágazó lehetőségeket.

A szakmai fórumnak a városháza díszterme ad helyet (Kossuth tér 9.) február 5-én, szerdán 10 – 12 óra között. Szakmai előadók: Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Dolgos Attila, a KözÉSZ alelnöke, Dr. habil. Réti Mária PhD (Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.) és Dr. Bak Klára PhD (Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft.)

Az előadások végén lehetőség nyílik a szakértőinkkel személyes konzultációra a témában.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a részvételi szándékot a holubkatalin@prestigemanagement.hu e-mail-címen kérik előzetesen jelezni a szervezők.

Helyi híreknyugdíjasfoglalkoztatásSzolnok