2024.04.16, Kedd
Folytatódik a Móra park felújítása, újjászületik a játszótér is
info.szolnok.hu

Folytatódik a Móra park felújítása, újjászületik a játszótér is

info.szolnok.hu

2020.10.06. 13:36

Az elmúlt évben látványos változáson ment át a város talán legnagyobb parkja, a Móra park, gyönyörű rendezett zöldfelületek és járda, megújult közvilágítás, remek sportpályák fogadják az arra járókat és teszik az ott élők életét komfortosabbá.

Hirdetés

A park felújítása folytatódik, az összesen több mint 200 milliós beruházás ősszel esedékes munkálatairól tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen.

- A városrészben komoly beruházások valósultak meg a közelmúltban, gondoljunk csak a Móra úti rendelő, bölcsőde és az egykori főiskola régi épületének felújítására, ahova ezt követően a járási hivatal és a kormányablak költözött. Nem marad el a környékbeli parkolók rendbe tétele sem – mondta el Szalay Ferenc polgármester.

- A közkedvelt játszótér lesz az előttünk álló munkálatok egyik nyertese, hiszen új játékok és utcabútorok kerülnek ki, felújítjuk a környező mintegy 3800 nm2-es zöldfelületet, öntözőrendszert építünk ki, míg a kiültetett facsemeték a hűs árnyékról gondoskodnak majd néhány év múlva – tette hozzá Lits László, a kivitelező Városüzemeltetési Kft. vezetője. Kiemelt, Móra úti játszóteret a felújítás miatt csütörtöktől, október 8-tól átmenetileg lezárják.

- Nagyon sok fiatal él a környéken, egyre több a kisgyermek is, az itt élők nagyon örülnek a városrész szépülésének. Köszönet az önkormányzatnak, hogy ilyen szépen fejlődik a környék – mondta Györfi Mihály alpolgármester, aki arról is beszélt, hogy a meglévő parkolók mellé fontos lenne újakat is kialakítani, hiszen egyre több a gépjármű.

Helyi hírekSzolnokközterekMóra park