2024.04.20, Szombat
Szarvasgomba feldolgozó üzemet adtak át Szolnokon
MTI/Mészáros János

Szarvasgomba feldolgozó üzemet adtak át Szolnokon

mti

2020.10.08. 14:49

A Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (NEFAG)szarvasgomba feldolgozó üzeme hozzájárulhat a hazánkban is több évszázados múltra visszatekintő szarvasgomba-gyűjtés, illetve -fogyasztás hagyományának újraélesztéséhez - mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a beruházás csütörtöki átadásán, Szolnokon.

Hirdetés

Zambó Péter kiemelte: a társaság tavaly 248 millió forint összértékű fejlesztést hajtott végre, amihez 80 millió forint beruházási támogatást kapott az Agrárminisztériumtól. A beruházás az építkezésen túl innovatív elemeket is tartalmazott, hiszen a feldolgozó a legkorszerűbb élelmiszeripari technológiát alkalmazza - tette hozzá. 

Az üzem létrehozásával a NEFAG nemcsak további piaci pozíciók megszerzését tűzte ki célul, de a jelenlegi munkahelyek megtartására és a foglalkoztatotti létszám bővítésére is törekedett. Ennek megfelelően alakította ki a 350 négyzetméter területű feldolgozót, benne 21 önálló helyiséggel az adminisztráció, a földesáru-munkálatok és a feldolgozáshoz kapcsolódó, élelmiszertechnológiai folyamatok számára - mondta az államtitkár.

Helyi hírekszarvasgombaJász-Nagykun-Szolnok megyeüzemfejlesztés