2024.04.23, Kedd
Törökszentmiklós: október 2-tól a KSH összeírói keresik fel a kiválasztott háztartásokat
Illusztráció (Pexels)

Törökszentmiklós: október 2-tól a KSH összeírói keresik fel a kiválasztott háztartásokat

torokszentmiklos.hu

2020.10.04. 12:44

A háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” Adatfelvétel harmadik hullámát Törökszentmiklóson szeptember 15 - december 31 között hajtja végre a KSH. A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne.

Hirdetés

Magyarországon több mint 15 ezer háztartás kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtották végre. Október 2-tól a terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével november 30-ig interneten vagy december 31-ig személyes válaszadásra van mód. A válaszadás önkéntes. Az interjús kikérdezésben résztvevők 2000 Ft értékű vásárlási utalványt kapnak, az interneten válaszolók nyereményjátékon vehetnek részt, ahol 10 db egyenként 50.000 Ft-os vásárlási utalvány kerül kisorsolásra. A kapott adatokat a KSH kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül bocsátja az Európai Központi Bank rendelkezésére.

A lakosság részére hétfőtől csütörtökig 8-16.30 óra, pénteken 8-14 óra között a +36 80 200 766 ( 3-as  mellék) ingyenes zöld számon adnak további felvilágosítást vagy fordulhatnak hozzájuk a [email protected] e-mail címen is.

Az adatfelvétellel kapcsolatosan a www.mibolelunk.ksh.hu internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

Helyi hírekTörökszentmiklósksh