2024.04.26, Péntek

Korona 20/21 - alkotói pályázat nyugdíjasoknak

info.szolnok.hu

2021.02.07. 07:33

A Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete és a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával közös pályázatot hirdet nyugdíjasok számára.

Hirdetés

A világjárvány idején a 65 éven felüliek, mint leginkább veszélyeztetett korosztály kényszerű önvédelemből önkéntes elszigeteltségben él. Telefonon, interneten tartják a kapcsolatot a szeretteikkel, ismerőseikkel. Csak nagyon szükséges esetben hagyják el otthonaikat. Nincsenek klubfoglalkozások, kirándulások, többet vannak egyedül.

Ezt az egyedüllétet szeretnék oldani, azzal, hogy alkotásra hívják a nyugdíjasokat: "Korona 20/21" címmel.

A felhívás célja, hogy bemutassa a nyugdíjas korosztály „karantén-időszakát”, hogy ki hogyan élte meg a koronavírus okozta járvány kitörését és az ezzel kapcsolatos korlátozások bevezetését.

Külön kategóriában lehet nevezni generációs alkotásokkal, melyeknek lényege, hogy a nagyszülő az unokával együtt, vagy az unoka a nagyszülő iránymutatása alapján készítse azt el, a felhívás célját figyelembe véve.

Az elkészült alkotásokból, pályamunkákból a járvány elmúltával, várhatóan 2021 tavaszán/nyarán kiállítást rendeznek.

A pályázók köre: Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező nyugdíjasok, nyugdíjasok és unokáik együtt.

 

Pályázati kategóriák:

1. Írásművek

(műfaji megkötés nélkül – pl. vers, novella, visszaemlékezés, naplórészlet, fikció stb. – terjedelme maximum 3 db A4-es - maximum 11-es betűnagyságú - gépelt oldal lehet)

2. Tárgyi alkotások

(tárgyi alkotások kategóriában nincsen semmilyen megkötésünk, lehetnek azok festmények, kézimunkák, kötés-horgolás, hímzés, foltvarrás stb.)

3. Generációs alkotások

(nagyszülő és unoka közös írásműve vagy tárgyi alkotása, illetve nagyszülő iránymutatása alapján készült írásmű vagy tárgyi alkotás)

 

További pályázati feltételek:

Pályázni csak a járvány idején készült alkotásokkal lehet.

Egy pályázó több kategóriában, legfeljebb 3 alkotással nevezhet.

A kategóriánként legjobb alkotásokat díjazzák.

Leadási határidő: 2021. március 31.

 

A pályaműveket Szabó Lívia ügyintézőnél (telefon: 06/56-503-896, e-mail cím: [email protected]) lehet leadni a szolnoki Városháza (Szolnok, Kossuth tér 9.) előterében, 2021. február 1-től, hétfőtől-csütörtökig 9 és 15 óra, pénteken 9 és 12 óra között.

Kérik, amennyiben pályaművet szeretne leadni, a városháza előterébe érve jelezze ezt a portaszolgálaton vagy egyeztessen Szabó Lívia ügyintézővel a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Kérik feltüntetni:

- a felhívás címét (Korona 20/21),

- az alkotó nevét, életkorát, elérhetőségét (telefonszám, amennyiben van: e-mail cím)

További kérdés esetén kérik az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresse a Nyugdíjas Egyesületek vezetőit:

Gombás Gáborné: [email protected]; 06-30/411-1758

Lászlóné Nagy Ilona: [email protected]; 06-20/367-7772

Csizik Renáta: [email protected]; 06-20/331-4461

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok megyeidősek pályázat