2021.09.26, Vasárnap
Fiatalodik a Volánbusz járműállománya Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Fotó: volanbusz.hu

Fiatalodik a Volánbusz járműállománya Jász-Nagykun-Szolnok megyében

MTI

2021.07.24. 10:00

A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, fedélzeti kamerarendszerrel rendelkeznek.

Hirdetés

Tovább fiatalodik Jász-Nagykun-Szolnok megye járműállománya, ezúttal 18 Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz áll forgalomba - tájékoztatta a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön közleményben az MTI-t.

A modern járművekkel a Szolnok-Jászberény, Jászberény-Gyöngyös, Jászberény-Farmos, Jászberény-Hatvan, Jászberény-Szentmártonkáta, Szolnok-Kisújszállás, Szolnok-Tiszafüred, Karcag-Abádszalók, Karcag-Tiszafüred, Tiszafüred-Nagyiván, Tiszafüred-Tiszaroff, Kisújszállás-Mezőtúr autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok - közölték.

A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként egy USB csatlakozóval. A járműveket az EURO6 előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja - írták.

A közlemény emlékeztet arra, hogy júniusban 10 MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós járművet állítottak forgalomba szolnoki és jászapáti telephellyel, ezeket most újabb 18 korszerű jármű követi. A karcagi illetve jászberényi telephelyekre érkező 9-9 darab autóbusszal - a térségben közlekedő helyközi járműállományon belül - a szóló kivitelű buszok 8 százaléka újul meg.

Az új járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. az idén év elején írt ki közbeszerzési eljárást. Három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet a Volánbusznak 2022 elejéig.

Helyi hírekVolánbusz Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyeautóbusz