2024.04.25, Csütörtök
Zavartalanul folyik az új rendszámtáblák kiadása Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Fotó: facebook.com/kormanyzat

Zavartalanul folyik az új rendszámtáblák kiadása Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Kormánymegbízotti Kabinet; szoljon.hu

2022.07.10. 10:00

Amegye minden gépjármű ügyintézéssel foglalkozó kormányablakában és okmányirodájában rendelkezésre állnak az új típusú rendszámtáblák az ügyintézéshez. A gépjármű-tulajdonosoknak szinte várakozási idővel sem kell számolniuk az ügyintézés során.

Hirdetés

Nagy az érdeklődés és folyamatos a munka a gépjármű ügyintézéssel foglalkozó kormányablakokban. Mint ismert, 2022. július elsejétől új formátumúak a magyar gépjárműrendszámok, egy karakterrel több, 4 betű és 3 szám szerepel a rendszámtáblán. Erre a változásra azért volt szükség, mert az eddig használt 3 betűből 3 számból álló kombinációk a közeljövőben elérték volna a kiadható rendszámok maximális számát - olvasható a kormányhivatal honlapján.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az első új típusú gépjárműrendszámot július elsején Nagy Zsuzsanna, a Szolnoki Kormányablak Osztály 2. osztályvezetője adta át az ügyfélnek.

Nagy Zsuzsanna osztályvezető elmondta: a már forgalomban lévő hatósági jelzéseket a változás nem érinti, azokat nem kell újakra cserélni. A járműpark természetes ütemű megújulásával, fokozatosan váltják majd fel a régieket az új rendszámtáblák. Természetesen továbbra is lehet igényelni egyéni rendszámtáblát a tulajdonosoknak; ezzel a lehetőséggel a július elsejei bevezetés óta a megyében több alkalommal is éltek az ügyfelek. Az új típusú rendszámtáblákért nem kell többet fizetni, a már tizenkét éve változatlan árak júliustól sem emelkedtek, sőt, az ideiglenes rendszámtáblák díja csökkent.

Fontos hangsúlyozni, hogy a járműfajták, kategóriák, és azokra vonatkozó előírások nem változnak, csak a rendszámtáblák karakterkészlete és megjelenése.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok megyerendszámtábla