2024.04.25, Csütörtök
Pezsgett a város Szolnok napján
Kép: info.szolnok.hu

Pezsgett a város Szolnok napján

info.szolnok.hu

2022.09.10. 10:00

Kegyeibe fogadta a szolnokiakat az időjárás, szeptember első hétvégéjén napsütéses időben zajlottak a Szolnok napi programok. Sokezernyi ember érezte jól magát a város napján, melynek ezúttal is a vasútállomás volt az egyik kiemelt helyszíne.

Hirdetés

Koszorúzás, majd a nosztalgia vonat érkezése nyitotta a rendezvények sorát, megérkezett Szolnokora a Szent Korona másolata is. Kondor Balázs, aki a Szolnoki Vasúti Almárium egyedülálló gyűjteményét a vasútállomás épületében tette mindenki számára megcsodálhatóvá, ezúttal újabb tárlatok megnyitásával gazdagította a kiállítást - olvasható Szolnok városi honlapján.

Idén a Civil Kavalkád a Kossuth téren várta a látogatókat, színpadi előadások, a sátrakban civil szervezetek bemutatkozása, a Verseghy könyvtárban véradás is volt a programok között, és természetesen a RepTár sem maradhatott ki.

Szolnok tortája minden évben annyi szeletes, ahányadik születésnapját ünnepli a város, idén 947 volt ez a szám, és a szemnek is tetszetős, a város több nevezetességét is megjelnítő finomság gyorsan elfogyott a Hild téren.

Helyi hírek SzolnokSzolnok Város napja