2024.04.20, Szombat
Jól halad a Munkácsy úti rendelő felújítása
Képek: info.szolnok.hu

Jól halad a Munkácsy úti rendelő felújítása

infor.szolnok.hu

2022.10.28. 10:00

Mintegy 380 millió forintból újul meg Szandaszőlősön a Munkácsy út rendelő, a munkálatok már javában zajlanak.

Hirdetés

A beruházás részleteiről Szalay Ferenc polgármester és Szanyi István, a terület önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót szerdán - olvasható Szolnok városi honlapján.

A Munkácsy úti rendelő épülete az 1980-as években épült. Az azóta eltelt közel 40 évben az épületben jelentősebb felújítás nem történt, az egykor kiépített rendszerek mára elhasználódtak, korszerűtlenné váltak. Az egészségügyi infrastruktúra elvárt szintű biztosítása érdekében indokolt volt a teljes épület egészére vonatkozó felújítása.

A fejlesztés átfogó célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

Az épületben 2 házi gyermekorvosi praxis, 3 védőnői körzet, 2 felnőtt háziorvosi körzet működött, melyek jelenleg a Gátőr utcai, illetve a Móra úti helyszíneken működnek. A felújítás révén a megújult épületben vérvételi pont is kialakításra kerül.

Jól halad a Munkácsy úti rendelő felújítása
Kép: info.szolnok.hu

Szalay Ferenc polgármester elmondta: a felújítás során homlokzati és lábazati hőszigetelés, külső és belső nyílászárók cseréje, a padlózat felújítása, teljes belső festés történik, és az épület tetőszerkezete is megújul. kerül kiépítésre. A tetőtérben új vizesblokkokat alakítanak ki. A hideg- és melegvíz, szennyvíz hálózat és a meglévő ivóvíz-hálózat cseréje mellett a fűtési rendszer cseréje, hűtési rendszer kialakítása is megtörténik. Az épület teljes villamos hálózatának felújítása mellett a tetőre napelemeket telepítenek.

A munkaterület átadására 2022. júliusában történt, a kivitelezésre 12 hónap áll rendelkezésre.

A külső nyílászárók cseréje, az épület külső szigetelése közel elkészült, a tetőszerkezet ellenlécezési, párazáró fóliázási munkálatai szintén zajlanak. Válaszfalazással az új belső tér kialakítása folyamatban van.

Szanyi István önkormányzati képviselő hozzátette: a felújítást követően az épület tetőre közösségi célokra is alkalmas lesz, a felhasználás lehetőségeit még keresik.

Helyi hírek Szolnokrendelőfelújítás