2024.04.26, Péntek
Huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Tiszabőn
Illusztráció, unsplash.com

Huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Tiszabőn

MTI

2022.12.15. 09:48

Két csoportszobás, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának helyi vezetője az MTI-vel.

Hirdetés

Tasi Krisztina elmondta: csaknem 370 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán a bölcsőde építésére a mintegy 2300 lakosú település önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alkotta konzorcium. Hozzátette: várhatóan jövő ősztől látogathatják a gyerekek az intézményt.

A csoportszobák mellett öltözőket, mosdót, melegítő- és tálalókonyhát, teraszt is építettek. Jelenleg a belső burkolási munkákat végzik, hamarosan bútorokat, játékokat vásárolnak.

A bölcsődére nagy szükség van, a településen évente körülbelül hetven gyermek születik - mondta a programvezető, megjegyezve, a gyermekfelügyelet hiánya miatt a munkanélküliség jelenleg elsősorban a nőket érinti a településen.

Beszámolt arról is, hogy Tiszabőn a három év alatti gyermekeket jelenleg a Biztos Kezdet Gyerekház fogadja, de csak szülői felügyelettel. Hangsúlyozta: a bölcsődében a gyerekek részt vehetnek majd fejlesztőfoglalkozásokon is.

Tasi Krisztina elmondta: a szeretetszolgálat 2016 óta van jelen a településen, a szervezet működteti a helyi általános iskolát, az óvodát és a tervek szerint majd a bölcsődét is.

Helyi hírekTiszabőbölcsődebölcsödefejlesztés